Case | jP Udlejning og Assersbølgård

Kundevirksomhederne jP Udlejning og Assersbølgård var en samlet speciel oplevelse og et perfekt case. Virksomhederne er ejet af samme mand, Jakob Pedersen, der også er direktør for virksomhederne. Begge har den samme daglige leder, Kasper Weng Karlsen (for ydmyg til at kalde sig selv administrerende direktør). Den ene virksomhed havde eksisteret i 10 år og den anden først igangsat, da Startup Consulting hjalp dem med at lave forretningsplaner og markedsføringsplaner. De to virksomheder repræsenterer i høj grad vores to primære målgrupper, iværksættere og selvstændige. For ejeren agerede iværksætter og erhvervsdrivende selvstændig på samme tid.

Previous slide
Next slide

Ydelser

jP Udlejning: 

– Sparring
– Forretningsplansrådgivning

Assersbølgård:

– Sparring
– Forretningsplansrådgivning

Om jP Udlejning

jP Udlejning er totalleverandør af festarrangementer og leverer i hele Danmark. Jakob Pedersen startede jP Udlejning (dengang sjovoglej.dk) for 10 år siden. Det hele blev kickstartet med én (!) hoppeborg. Nu, efter alle disse år, har virksomheden tæt på 100 hoppeborge, festtelte, der kan rumme op til 2.500 mennesker, og i mange andre størrelser, festteltstilbehør, skydevogne, toge, VR-maskiner, klatrevægge, humørmaskiner, pølse- og churrosvogne, ølvogne, toiletvogne, fryse- og kølevogne, tilbyder mad og drikke til fester og mange flere udlejningsudstyr.

jP Udlejning tilbyder levering og afhentning i hele Danmark. Udover det tilbyder de opsætning, servicering til arrangementer og pakning af udstyr. Det hele er nået ved at det meste af virksomhedens årlige overskud blev brugt til at købe aktiver (udlejningsudstyr) og efterhånden også andre virksomheder, der var jP Udlejnings direkte eller indirekte konkurrenter. Blandt de virksomheder, der blev købt var eventcompany.dk, Event For Alle, Event og Udlejning og jP Udlejning, der erstattede navnet sjovoglej.dk.  Virksomheden havde base i Vejen i mange år, men flyttede til Assersbølgårdslokationen, da grunden og bygningerne blev købt af Jakob Pedersen.

Om Assersbølgård

Selve grunden Assersbølgård har eksisteret i flere århundreder, hvor der findes fysiske beviser på ejerskab siden 1500-tallet. Gården er placeret ved Lindknud i Vejen Kommune. Gården har fungeret som herregård, fattiggård, optagelseshjem og senest som kostskole for sent udviklede inden Jakob Pedersen officielt overtog den 15. august 2019. Grunden har 6 hovedbygninger. “Slottet”, Gården, kontorbygningen med festhal, separat lejlighedsbygning ved Gården, et privat hus og jP Udlejnings opbevaringshal. Slottet er planlagt til at renovering, så den kan bruges som spisehal for gæsterne og soveværelser i de to øverste etager.

Gården er delvist renoveret pt. (slutningen af februar 2020), hvor 16 dobbeltværelser er klar og to møde- og festlokaler er næsten færdige. Festhallen i kontorbygningen renoveres også, så den rammer en feststemning bedre. I Herregården er 3 ferielejligheder færdige. Udover førnævnte vil Assersbølgård i fremtiden tilbyde aktiviteter som paintball, bokart, escape rooms, klatresilo, lokumræs, bueskydningsbane og mange andre aktiviteter også ved hjælp at jP Udlejnings aktivitetsudstyr. Det er forventet at Assersbølgård vil være fuldt operationelt i starten af maj 2020. 

Slottet
Assersbølgårds "Slot"
assersbølgård_herregård
En del af Gården og den hvide Herregård
assersbølgår_kontor
En del af Gården og kontorbygningen set sydfra

Udførte ydelser | jP Udlejning

Sparring

Først og fremmest ville ledelsen have sparring til at få en situationsbeskrivelse af virksomhedens organisering, markedsføring- og salgsindsatser udover generel idéudvikling og fremtidig vækst. Startup Consulting lavede en situationsbeskrivelse af virksomheden og lavede en samlet vurdering af ledelsens markedsførings- og salgsindsatser. Ud fra vores vurderinger kom vi med nogle idéer til, hvad der kunne ændres eller forbedres. Udover det kom Startup Consulting med forslag til den generelle idéudvikling og vækst af jP Udlejning. Disse blev diskuteret med ledelsen, hvor mange forslag blev vedtaget. Ydelsen med Sparring skulle danne grundlag til udformningen og udarbejdelsen af virksomhedens forretnings- og markedsføringsplaner. 

 

jP_Udlejning_tog
Toget er en populær udlejningsaktiv for jP Udlejning
jP_Udlejning_hoppeborge
Få af jP Udlejnings mange hoppeborge
jP_Udlejning_megabordfodbold
En af jP Udlejnings mange oppustelige aktiviteter, Mega Bordfodbold

Udførte ydelser | Assersbølgård

Sparring

Assersbølgård ApS er et event-, teambuilding- og konferencecenter med Assersbølgård, som ligger ved Lindknud i Vejen Kommune, som lokation. Assersbølgård ApS var først lige oprettet, da ledelsen bad Startup Consulting om hjælp til at lave detaljerede planer. Ledelsen havde en god ide om, hvilken retning virksomheden skulle føres, men ville have det skrevet ned på dokumenter, der kunne løbende redigeres og gøre det nemmere for ledelsen at lede virksomheden i den rigtige retning.

Derudover ville ledelsen have sparring og få nye ideer ind til virksomhedens generelle udvikling, markedsføring, salg, organisering og produkter. Ledelsen brugte vores sparringsydelse til det formål. Da virksomheden var ny, fik Startup Consulting frie hænder til at komme med forslag til førnævnte områder. De forslag kom hurtigt og ledelsen var enig med i alle punkter, som alle blev vedtaget. Bland forslagene var geografisk afgrænsning med hensyn til markedsføringsindsatserne, praktisk organisering af virksomheden (virksomheden skulle bruge jP Udlejnings medarbejderens første omgang, derfor var kravet til omhyggelig organisering højt), indhold til virksomhedens kommende hjemmeside, indholdsmarkedsføring, brug af sociale medier og søgemaskiner, sponsorater og CSR, produktudvikling, brug af lokationens historie og mange andre forslag.

Forretningsplan

Ledelsen var godt tilfreds med Startup Consulting og dens arbejde med jP Udlejnings planer. Af den grund fik Startup Consulting fuldstændig frie hænder til at lave forretningsplanen for Assersbølgård ApS. De generelle indhold af forretningsplanen var stort set det samme som jP Udlejnings, men de produkter og ydelser, som virksomheden har, er en del anderledes end søstervirksomhedens ditto. Startup Consulting havde indgående viden til ledelsens ønsker efter forløbet med jP Udlejning og kunne derfor uden de store problemer skrive Assersbølgårds forretningsplan.

Assersbølgård_festhal
Assersbølgårds festhal kan danne ramme for fester med den rigtige stemning til anledningen
assersbølgård_gård
Gården har 16 dobbeltværelser, to fest- og mødelokaler og kommende aktiviteter som to Escape Rooms
assersbølgård_festhal
Norddelsen af Gården og kontorbygningen med dens festhal

Afslutning

Betjeningen af de to virksomheder var en speciel oplevelse, som tidligere nævnt er en perfekt case for Startup Consulting. Ledelsen havde kørt jP Udlejning i 10 år uden nogen som helst ordnet og nedskrevet plan. Det er i sig selv imponerende, da overlevelsesraten for virksomheder, der kører uden en forretningsplan eller lignende er lille. Men ledelsen og medarbejderne havde formået at føre virksomheden langt ved at tilbyde eftertragtede produkter og en fremragende service. Ledelsen begyndte dog at se, at næste skridt, der er tilføjelsen af Assersbølgård som søstervirksomhed, krævede mere og bedre organisering, som kom i form af udarbejdelse af detaljerede planer. Planerne har gjort det en del nemmere for ledelsen at drive virksomhederne og det var tilfredse kunder, som blev efterladt af Startup Consulting.

Relevante links

– jP Udlejnings hjemmeside Tryk her
– jP Udlejnings Facebookside Tryk her
– Assersbølgårds hjemmeside (Under opbygning ultimo februar 2020) Tryk her
– Assersbølgårds Facebookside Tryk her
– Artikel om Assersbølgård (December 2019)   Tryk her
– En anden artikel om Assersbølgård (August 2019) Tryk her

Startup Consulting