Denne artikel er sponsoreret.
Online handel har været særdeles populært i mange år, både blandt sælgerne og køberne. Derfor har det aldrig været lettere at komme i gang med at sælge på internettet. Der er flere metoder at vælge i mellem. Vil du for eksempel sælge dine varer via en allerede eksisterende salgsplatform som Amazon, eller vil du opbygge din egen netbutik helt fra bunden? Er udgangspunktet det sidste, så er der heldigvis mange shopløsninger på markedet. En Magento webshop eller en WordPress løsning er blandt de populæreste.
Relateret: Webshop | Gode grunde til at du skal have en (samt ulemper)
Kend dit behov, men også dine begrænsninger
Der findes både dyre specialløsninger og billigere webshopmodeller bygget op på valgfrie moduler. Er du lidt kreativ anlagt, kan gør-det-selv løsningen være en oplagt mulighed for dig, der ønsker friere tøjler med shoppens udseende og funktionalitet. Det er også lettere at tilrette og forbedre din egen kreation, som du selv har fuldstændig adgang til, i stedet for at betale konsulenterne fra webshopfirmaet for at foretage ændringerne. Står du selv for hele den bagvedliggende struktur i din webshop, kan du spare penge, men det kan desværre også være meget tidskrævende.
Husk at tænke funktionalitet, SEO og brugervenlighed
Det er vigtigt, at de forhåbentlig mange besøgende på din hjemmeside kan navigere rundt og læse menuerne uden problemer. Ellers forlader de meget hurtigt siden igen. Når du søgemaskineoptimere (SEO) din netbutik, skal du tænke på hele indholdet. Det være sig overskrifter, varebeskrivelser og billeder med mere. Det er også særdeles vigtigt, at siden følger de for tiden gældende konventioner med hensyn til opbygningen. De besøgende skal uden videre kunne finde eksempelvis søgefeltet og indkøbskurven. Webshoppen skal også fungere upåklageligt på både computeren og på alle mobile enheder, så som tablets og smartphones. Tænk desuden på skrifttypen og farverne, da ikke alle er lige læsevenlige på små skærme. Du vil sikkert også gerne have, at farveblinde kan finde rundt på siden.
Relateret: 8 myter om SEO