Sådan og så tit skal du opdatere din forretningsplan

Sådan og så tit skal du opdatere din forretningsplan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest
Print

Hvornår og hvordan skal du opdatere din forretningsplan? Det vil jeg gerne svare på, så læs med her og find ud af svarene til din spørgsmål.

En forretningsplan er overhovedet ikke statisk. Den behøver ikke være færdig, når du har skrevet den første og den ene gang. Lad være med at lægge den i skuffen og glemme den for evigt. En forretningsplan er nemlig dynamisk. Meget dynamisk.

Hvis du allerede har skrevet en forretningsplan før, så har du sikkert lagt mærke til, at du hvis du laver en ændring ét sted, så skal du også lave en ændring et andet sted. Også måske et tredje sted også. Den er dynamisk på den måde. Og den er også dynamisk på en helt anderledes måde. Hvad jeg mener ved det, kan du læse som det næste.

Relateret: Skriv din egen forretningsplan | Inklusivt eksempel

Så hvornår skal du lave ændringer? Og hvordan skal du gøre det? Læs med her og find ud af det.

Hvor tit skal jeg opdatere min forretningsplan?

Det korte svar er, at du kan skrive din plan om, så tit som du vil. Når du har lyst til det. Når du har tid til det. Du kan gøre det næsten hver dag, en gang om ugen, en gang om måneden eller én gang om året. Det er op til dig.

Det nemmeste for dig i den lange ende, er at skrive din plan om så snart der sker ændringer i din virksomhed. For som tidligere nævnt er en forretningsplan dynamisk. Din virksomhed er dynamisk. Din plan er din virksomhed skrevet ned på papir, så derfor er din plan også dynamisk. Din plan er din virksomhed nedskrevet på papir.

Og det vil være det nemmeste, fordi hvis du udsætter det alt for lang tid, for eksempel et år måske, så skal du bruge lang tid på at opdatere den. Bruge lang tid på den, når du kan have en plan, der er opfrisket hele tiden.

Et andet svar kan være, at du skal skrive den om, når du har brug for den. Det kan komme lidt an på, hvad formålet er. Hvis du skal bruge den selv til at lede virksomheden, er det bedst at opdatere den løbende. Ellers kan du vælge at skrive den om, når du skal bruge den. For eksempel til banken, fonden eller investoren.

Relateret: Hvornår du skal og ikke skal få en rådgiver til at skrive din forretningsplan

Hvordan skal jeg opdatere den?

Rems alle forhold i din virksomhed op og lav ændringer der, hvor der er sket ændringer i din virksomhed og dens influenter.

Der kan være mange ting, der har ændret sig. Og der har helt sikkert været nogle ændringer. Vi ændrer noget og laver rettelser i vores virksomheder hele tiden. Nogle gange endda hver dag. Og det sker oftes, når vi møder nye forhindringer, der skal overvindes. Eller når vi møder nye muligheder, der også kan opstå i forhindringer.

Læs din gamle forretningsplan og se, hvad der skal ændres. På den måde kan du lave ændringer på den bedst mulige måde.

Relateret: Brug din forretningsplan som virksomhedens handlingsplan

Skal du have hjælp til at skrive din plan om?

Det kan jeg nemt gøre for dig. Jeg skriver nemlig forretningsplaner for iværksættere som dig hver dag. Og det elsker jeg. Det kan du høre, når du snakker med mig. Så kontakt mig og find ud af om jeg er den rette til at hjælpe dig. Du får ikke kun en skribent, men en rådgiver, der kan hjælpe dig med alle aspekter af din virksomhed.

Relateret: Her finder du hjælp til forretningsplan

Startup Consulting