Kend dit skattemæssige råderum – kontakt en revisor

Kend dit skattemæssige råderum – kontakt en revisor

Skatter slipper du ikke for – ikke på lovlig manér i hvert fald. Men er du obs på at bruge skattefradrag, du kan gøre gældende, kan du slippe lidt billigere i skat, så din startup har flere penge at fyre i sin skalering. Som iværksætter er det tvivlsomt, at du er så godt sat ind i skatteret (der nok er juraens suverænt mest komplicerede disciplin), at du selv kan finde hoved og hale i dine mange muligheder.

Relateret: Digital salgsregistrering og skats nye kasseapparater

Få kyndig skatterådgivning hos en revisor

Af den grund bør du søge skatterådgivning hos en revisor, da de kan hjælpe med alt fra skattefradrag til skattemæssige afskrivninger, skattemæssig indkomstopgørelse og sambeskatning. En revisor kan i øvrigt gøre obs på, hvornår du risikerer at stå i en skatteretlig gråzone. Står du i sådan en situation, bør du indhente svar fra Skat for at vide, hvad konsekvensen af at gøre noget bestemt måtte være.

Har du problemer med dine debitorer?

Som iværksætter med begrænset erfaring med at drive virksomhed er der også et væld af andre ting, en revisor kan hjælpe med. Ikke alle folk, der skylder dig penge, er så gode til at betale til tiden, og hvor det er begrænset, hvor mange skyldnere tør lægge sig ud med større virksomheder, er der nok mange, der vil løbe fra regningen fra en startup. Hvordan kan en revisor lige hjælpe firmaet her?

Overvej et inkassoabonnement til din startup

Nogle revisorer tilbyder inkassoabonnement, hvor du ved at betale et fast beløb hvert år kan sende et ubegrænset antal sager til inkasso, hvor du modtager hele hovedstolen (altså det beløb, debitor skylder dig), og hvor revisoren fører sagen videre for dig i retten, hvis den ender dér. Med andre ord så bliver det en anden, der tager kampen mod debitorer, der nægter at betale, hvad de skylder sig.

Relateret: Tre vigtige IT-systemer for dig, der driver virksomhed

Startup Consulting