kan du ikke få erhvervskonto det skal du gøre

Kan du ikke få en erhvervskonto? Det her skal du gøre

Kan du ikke få en erhvervskonto? Er du blevet afvist af din egen bank? Læs med her og find ud af, hvordan du skal få en bank til at etablere en erhvervskonto til dig.

Du er ikke alene om at have det svært med at overtale en bank til at etablere en erhvervskonto. Der er mange iværksættere, der har samme problemstilling. Hver dag hjælper jeg virksomhedsejere med at få etableret erhvervskonto. Og det er et stigende problem for mange, der vil starte egen virksomhed. Hvorfor det er sådan nu, kan du læse lidt længere nede. 

Men lad os se, hvad vi kan gøre i første omgang. Kan du ikke få en erhvervskonto, skal du gøre det her.

Relateret: Erhvervskonto | Ansøgningsguide for flygtninge

Kan du ikke få en erhvervskonto? Gør det her

Nærstuder bankens dokumentkrav

Bankerne har mange krav nu til dags. Rigtig mange. Og det kan være uoverskueligt og svært at kigge på alle deres krav. Men hvis du skal gøre dig forhåbninger om at få den eftertragtede erhvervskonto, skal du opfylde alle bankens krav.

Så nærstuder dem. Find ud af, hvad de har brug for fra dig og din virksomhed. Hvis du ikke har de rette dokumenter lige nu, skal du skaffe dem. Det er meget vigtigt, at du skaffer dem alle sammen for banken. Ellers afviser de dig.

Hvad kan banken så kræve fra dig? Her er nogle af de dokumenter, som de oftest beder om:

  • Pas eller andet officielt identifikation med billede på
  • Bopælsattest – eller blot din sygesikring, der viser din adresse
  • Personlige skatteopgørelser for de forrige 2 år og forskudsopgørelse for det aktuelle år
  • Seneste 3 lønsedler
  • Pensionsinfo
  • Gældsoversigt
  • Privat budget (Kan indlemmes i forretningsplanen)

Andre dokumenter:

Husk dog at læse grundigt, hvad de beder om. Der kan være andre ting, som de vil have.

Opfyld andre vigtige krav

Det er ikke nok med kun at fremskaffe alle nødvendige krav. Bankerne har mange andre krav, som du skal opfylde. De kan være:

  • Pletfri personlig økonomi
  • Ingen skjulte medejere
  • Kontantløs betjening (Et skjult krav)
  • Revisorer (Delvis krav)
  • Gennemsigtighed

Er du på RKI, bliver det svært at få en erhvervskonto i en dansk bank. Det samme, hvis du skjuler en medejer eller flere.

Kontantløs betaling er et skjult krav, for det må bankerne faktisk ikke sige højt. Men bankerne foretrækker virksomheder, der arbejder kontantløst. Det har grund i at de bedre kan se, hvor pengene, der kommer ind i virksomheden stammer fra og omvendt, hvor de ryger hen bagefter.

Banker som Sydbank kræver at deres erhvervskunder har revisorer. Revisorer gør bankernes arbejde nemmere, da revisorerne skal holde øje med de samme ting, som bankerne er pålagt til at gøre fra det offentlige.

Hvis du skjuler forskellige forhold og ikke er ærlig, vil bankerne kunne finde ud af det. Det er bedst at være fuldstændig gennemsigtig og ærlig. Ellers kan du ikke få en erhvervskonto.

kan du ikke få en erhvervskonto det skal du gøre forretningsplan

En forretningsplan er meget vigtig, at jeg bliver nødt til at gentage det. For en forretningsplan er tit et overset område hos iværksætter, der har store forhåbninger om at få en erhvervskonto. Ikke mindst, fordi det er noget, du skal lave selv og ikke bare fremskaffe fra skat eller lignende. Mange har hverken tid eller lyst til at lave en forretningsplan. Men det er stadigvæk nødvendigt.

Førhen var en forretningsplan ikke altid nødvendig, når man skulle snakke med en bank. Men nu er det stort set alle banker, der kræver det. Og det er det, fordi banken får nemmere ved at få overblik og indsigt i dine og din virksomheds forhold med en forretningsplan. Og det skal de have. Så husk at få lavet en forretningsplan.

Relateret: Skriv din egen forretningsplan | Inklusivt eksempel

Kan du ikke få en erhvervskonto på din egen bank, kan du nemt søge andre steder. Der er mange iværksættere, der giver op lige så snart de har fået en enkelt afvisning. Det skal du ikke gøre.

Hvis du har opfyldt alle krav fra en bank, men har fået en afvisning, så søg andre steder. Så længe du kan opfylde bankernes krav, kan du finde en bank, der vil åbne en erhvervskonto for dig og din virksomhed.

Jeg bruger selv denne rækkefølge:

  • Spørg din bank først
  • Kontakt de små lokale banker
  • Arbejd dig selv igennem de større banker
  • Neobanker som alternative (Du kan sagtens vælge dem først, hvis deres service dækker dine bankbehov)

Altid spørg din bank som det første. Din bank kender dig bedst og umiddelbart er det der, hvor du har størst chance for succes. Men hvis din bank af ukendte årsager ikke vil etablere en erhvervskonto for dig, skal du søge videre.

Mange vælger en neobank som Lunar med det samme, men det vil jeg fraråde med det grundlag, at du stadigvæk får meget mere for pengene ved at have en traditionel bank. Vælg kun en neobank, hvis du ikke har mange krav selv til din nye bank. Ellers hav dem som sidste valg.

Kontakt de små banker, hvis du bliver afvist af din egen bank. Små banker elsker små virksomheder.

Hvis de små banker heller ikke vil, kan du arbejde dig op til de større banker.

Husk, at lige meget hvor stor eller små en bank er, så har de stadig store krav til dig og din bank.

Kan du slet ikke opfylde bankernes krav til dig og dit selskab?

Mange kan ikke få danske erhvervskonti, fordi de slet ikke kan opfylde bankernes krav til dem. Og det er meget frustrerende, når man som iværksætter ikke kan få en erhvervskonto, der er så vigtig nu til dags.

Men hvad hvis jeg fortæller dig, at du måske kan drive din virksomhed alligevel og opfylde Erhvervsstyrelsens krav om at du skal have en NemKonto? Og jeg skriver måske, fordi en løsning udenom de danske banker desværre ikke kan lade sig gøre for visse virksomheder og brancher.

Men en sådan løsning kan være aktuelt for dig, hvis du for eksempel har en:

  • Webshop
  • Fysisk butik
  • Behandler (Frisør, massør eller lignende)
  • Håndværker (Maler, tømrer eller lignende)
  • Restaurant
  • Eller lignende brancher

Er der en hage ved det? Ja, desværre. Uden en dansk erhvervskonto kan du ikke modtage MobilePay og Dankort for eksempel. Men en løsning som dette kan få dig til at komme i gang med din virksomhed, så det er langt bedre, end hvis du bare skulle lukke den.

Ring os op på +4593946650 eller send en e-mail på [email protected] , hvis du skal have en løsning udenom de danske banker, i hvert fald indtil du kan få en dansk erhvervskonto.

Hvad er grundene til at det er blevet så svært at få en erhvervskonto?

Slut er de dage, hvor man bare kunne ringe eller skrive til ens bankrådgiver, så har man fået en erhvervskonto. Det er blevet meget sværere de seneste år. Men egentlig hvorfor?

Lige nu er der to faktorer, der har gjort det ekstra svært.

Hvidvaskloven

kan du ikke få en erhvervskonto det skal du gøre coronapandemien

Den nye  hvidvasklov, der trådte i kraft i 2017 og senere opdateret i 2020, er den største årsag til, hvorfor det er så svært at få en erhvervskonto. Loven stiller nye og hårde krav til bankerne, der har den sideeffekt at det er gået ud over iværksætterne i landet. Loven kræver blandt andet at bankerne skal føre tilsyn med deres kunder: At de ikke bryder loven og hvidvasker penge.

Disse hårde krav bliver sendt videre til alle dem, der søger en konto hos bankerne. Og det betyder også samtidigt dig, der læser denne blogindlæg nu.

Coronapandemien

Coronapandemien har tragisk nok krævet mange menneskeliv, men også mange virksomheder har måttet lukke pga. nedlukningerne. Det gør mange brancher, der er hårdest ramt af pandemien, til ofre, når det gælder erhvervskonti.

Du kan have fået det svært med at få en konto, hvis din virksomhed er en del af følgende brancher: 

  • Transport
  • Hotel og andre overnatningsmuligheder
  • Rejsebureauer
  • Rengøring
  • Handel
  • Industri

Det er dermed de brancher, der er hårdest ramte, der også er hårdest ramte, når det gælder etablering af erhvervskonti.

Coronapandemien har sammen med hvidvaskloven gjort det ekstremt hårdt at få en erhvervskonto. Men fortvivl ej, hvis du ikke kan få en erhvervskonto her og nu. Kæmp for det, så skal du nok få det.

Hvad koster en erhvervskonto?

Det er meget forskelligt, hvad en erhvervskonto koster fra bank til bank. Nogle banker har faste priser, mens andre har varierende priser.

Priserne kan være alt fra 2.500 kr. til 5.000 kr.. I nogle tilfælde kan det være mere end 5.000 kr. alt afhængigt af forholdene.

Ved varierende priser kan det komme an på forhold som:

  • Branchen, man befinder sig i
  • Antal årlige transaktioner, både indenlands og udenlands
  • Antal timer brugt af bankrådgiveren på selve ansøgningen

Hvad er den billigste erhvervskonto?

Den billigste erhvervskonto, jeg kender til og som du kan bruge i Danmark,  er Revolut Business. Den koster 0 kr. at etablere. Men her tænker vi kun på etablering, for herefter følger høje og mange slags gebyrer, der kan gøre det dyrt i længden.

En Revolut Business-konto er også udenlandsk, selvom Revolut har banktilladelse her i Danmark. Og det er fordi, du ikke får et kontonummer i den form, som vi alle får i landet. I stedet får du et internationalt kontonummer med IBAN- og SWIFT-numre. Det kan gøre det svært for dig, hvis du skal for eksempel få en dankortterminal. Det samme, hvis du skal søge om at bruge kontoen som NemKonto. Her skal du søge om at bruge en udenlandsk erhvervskonto som NemKonto.

Eneste fordele ved Revolut Business er at den er hurtig, nem og gratis at få.

En udenlandsk bank med danske kontonumre

Hvad hvis jeg fortæller dig, at du kan gå udenom de danske banker og stadigvæk ende med en erhvervskonto med danske kontonumre? 

Ja, det er rigtigt! Og det kan Startup Consulting hjælpe dig for blot 3.000 kr. ekskl. moms (Vi er blevet fortalt at andre tager op til over 20.000 kr. for samme service og for samme bank!).

Og hvad betyder det for dig, hvis du beslutter dig for at skaffe den erhvervskonto?

  • Meget færre og mindre krav til dig og din virksomhed i forhold til de danske banker:
    • RKI? Intet problem.
    • Tidligere konkurser? Intet problem.
    • Gæld til det offentlige? Intet problem.
    • Intet dansk pas? Intet problem.
  • Hurtigere ansøgningsproces i forhold til de danske banker, men stadigvæk en smule langsommere end de udenlandske banker
  • Billigere end de fleste danske banker, men stadigvæk ikke så billigt
  • Danske kontonumre, så dine kunder eller betalingsløsningsudbydere som Nets kan betale dig

Det kan du få med vores hjælp for kun 3.000 kr. ekskl. moms! Og vi er så sikre på, at du får den livsvigtige erhvervskonto at vi garanterer kontoen! Du får pengene tilbage, hvis vi ikke lykkes med at skaffe dig den og hvis det var en fejl fra Startup Consulting, de gjorde at du ikke fik den.

Så kontakt os i dag på [email protected], så kommer vi i gang med processen med det samme!

Skal du have hjælp til at søge erhvervskonto?

startup consulting logo ny 360x120

Det hjælper jeg dig gerne med, for som tidligere nævnt, hjælper jeg iværksættere dagligt med deres erhvervskonto ansøgninger. Inklusivt forretningsplansudarbejdelse.

Jeg kan hjælpe dig med at:

  • Vurdere og forbedre din ansøgning
  • Vurdere din egne skrevne forretningsplan
  • Skrive din forretningsplan for dig
  • Lave budgetter for dig
  • Hjælpe dig med at fremskaffe dokumenter
  • Finde banker, der passer til dine krav
  • Give dig online rådgivning efter dine behov
  • Rådgivning i aftner og weekender, hvis du foretrækker det
  • Alt i alt øge dine chancer for accept

Hvis du ønsker at bruge min hjælp, skal du blot kontakte mig. Skriv en e-mail, ring til mig eller skriv en besked på chatfunktionen her på siden. Lige meget, hvordan du vælger at kontakte mig, glæder jeg mig til at tage en dialog med dig.

Relateret: Søger du hjælp til erhvervskonto-ansøgningen?

Startup Consulting