Ny iværksætter Kom bedst ud af starthullerne

Ny iværksætter? Kom bedst ud af starthullerne

Denne artikel er sponsoreret.

At gå med drømmen om at bygge sin egen virksomhed op fra bunden er en ting, at realisere og leve den drøm er noget helt andet. Er du en af dem, der har sørget for at sætte noget i værk? Så er drømmen nu for alvor ved at blive til virkeligheden. Du har nok allerede opdaget, at drømmen ikke kommer uden mareridtsoplevelser, og det, at starte en virksomhed, er hård kost.

Har du brug for fifs til, hvordan du kommer bedst i gang med din egen virksomhed, så læs med her.

Relateret: Iværksætter | Hvad er det og hvordan bliver du det?

Hvordan bliver jeg en god iværksætter?

Står du alene som iværksætter i din startup, har du selv måttet klare alle udfordringer, der endnu har vist sig. For at blive en god iværksætter, må man være forberedt på at vige sin tid til de besværligheder, der kan opstå. Men en god iværksætter, kan mere end blot at arbejde alting igennem – de kan også se værdien i andres hjælp.

Sparring med andre, der besidder vigtige kompetencer, du selv ynder at lære, er den mest effektive og sikre måde for dig at udvikle dig som menneske og som iværksætter. Herforuden er økonomi en stor faktor, for det har aldrig været nogen hemmelighed, at det ikke er billigt at starte sin egen virksomhed.

Du er som iværksætter nødt til at have de formelle rammer på plads. Derfor skal du overveje at alliere dig med en advokat til iværksættere. Således sikrer du dig, at alle formalia bliver gennemgået og er i orden.

En del af et netværk

Om du er iværksætter, der drømmer om at skalere op, eller om du er selvstændig, kæmper du en brag kamp alene. Der findes mange forskellige netværk for iværksættere og selvstændige landet over. Det kan være en A-kasse, fordelsklub eller et tilbud til iværksættere.

Ligeledes kan du overveje om et kursus, kan være en hjælp for dig. Føler du ikke, at du har et netværk bredt nok endnu til, at du kan tips fra andre iværksættere, kan et iværksætterkursus gavne dig. Det kan være en god idé, hvis du mangler et skub og en udvidelse af dit netværk.

Som ny iværksætter skal du minde dig selv om, at vejen til succes sjældent er en motorvej. Du har sat dig ind i bilen for at køre en lang, uforudsigelig vej. Det er både noget af det fedeste og værste ved iværksætteri.  

Relateret: Iværksætter | Gratis hjælp og ressourcer til iværksætteren

Startup Consulting