Invester i din startup

Invester i din startup

Denne artikel er sponsoreret.

At være i en startup virksomhed er du sandsynligvis bekendt med, ikke er nogen leg. Det kræver mange timers dedikeret arbejde, og for mange virksomheder går der noget tid inden man kan få sin første løn. I denne artikel kigger vi nærmere på hvordan du bedst kan investere i din virksomhed, på flere forskellige måder.

Invester din tid

Dette er måske åbenlyst. Som startup er din tid din bedste ressource, da din løn endnu ikke er en udgift. Du er ligeledes den der har det største – og for nogen det eneste indblik i – virksomhedens vision, budgetter og planer. Derfor er din tid en god investering i din virksomhed. Læs en samlet guide til det at være iværksætter her.

Invester i din virksomheds finansielle fremtid

At trække penge ud af din virksomhed kan koste dig dyrt i afgifter og skatter. Hvis du derimod er villig til at investere din virksomheds overskud, kan du sikre virksomhedens overlevelse på denne måde. Mange større virksomheder starter med at producere én vare, eller lave én service, men ender med at administrere større aktieporteføljer eller virksomheder via opkøb.

Du kan investere på mange forskellige måder, og du kan gå til side for at komme i gang nu. Investering i din virksomhed kan naturligvis også gøres på andre måder, ved fx at bruge de penge du får ind fornuftigt. Det kan du gøre ved at opgradere dine faciliteter, fx varelager, produktion eller personale.

At udlicitere eller ej?

Sidstnævnte investering omkring dit personale er centrum for næste måde du kan investere i din startup på. Når din enkeltmandsvirksomhed har nået et nogenlunde solidt indkomstgrundlag, skal du til at overveje hvad næste skridt er. Indtil videre har du sandsynligvis selv stået for områder som markedsføring, budgetter eller revision. Men så længe det er dig der er klogest på din virksomhed og dit produkt, er det bedst for din virksomhed at det er det du bruger din tid på.

Derfor kan det være en god overvejelse at gøre sig om du har råd til at få dig en revisor. En revisor kan spare dig en masse tid, som du kan bruge meget mere fornuftigt andre steder. Særligt denne post kan nemlig være drænende at skulle holde øje med for en der ikke er uddannet, da den kræver meget opmærksomhed og præcision.

Du kan også overveje at udlicitere markedsføringen af din virksomhed. Du kan også vælge at ansætte mere personale, eventuelt på deltid til at starte med indtil der er plads i budgettet.

Startup Consulting