Her finder du hjælp til forretningsplan

Her finder du hjælp til forretningsplan

Hjælp til forretningsplan kan findes mange steder. I de allerfleste gange er det bedst at finde ekstern professionel hjælp til forretningsplan, fordi de professionelle ved lige præcis, hvilke spørgsmål de skal stille for at lave den perfekte forretningsplan.

Selvfølgelig kan det betyde noget, hvad formålet med forretningsplanen er. Min personlige erfaring siger, at de fleste har brug for forretningsplanen til banken i forbindelse med lån- eller erhvervskontoansøgning. Men de kan også laves til investorer, potentielle partnere eller andre udenfor virksomheden, som man vil låne penge fra. Men uanset hvad den skal bruges til, vil jeg også råde dig til, at du bruger den til internt brug. Altså du du drager nytte af planen, der er i forretningsplanen, og faktisk føre den ud i livet.

Professionel hjælp til forretningsplan vil i bedste tilfælde skaffe dig et fantastisk dokument, du kan bruge til det formål, det bliver skabt til. Hvis du altså finder den helt rette hjælp. Men du kan også finde hjælp til selvhjælp. Hvilket du vil finde ud af nedenunder.

Relateret: Hvad er en forretningsplan?

Skriv din forretningsplan selv

Professionel hjælp til forretningsplan er en dyr omgang. Det kan koste alt mellem 3.000 og 10.000 kr. inkl. moms alt afhængigt af, hvad du skal bruge den til. I andre tilfælde kan det endda være meget dyrere. 

Hvis du vil spare pengene, må du selv til tasterne og skrive forretningsplanen selv.

Det har du et par muligheder til, hvor Startup Consulting leverer hjælp til selvhjælp.

Brug Startup Consultings blog

Startup Consultings blog, Iværksætterbloggen, har den mest populære blogindlæg på det danske marked indenfor forretningsplaner. Blogindlægget kan du bruge til at finde ud af, hvad du skal skrive i din forretningsplan. Hovedblogindlægget beskriver forretningsplanens indhold, mens de underliggende blogindlæg uddyber hver sektion i forretningsplanen. I blogindlægget kan du også finde et eksempel af en forretningsplan, som du kan downloade og bruge som inspiration.

Du finder blogindlægget her: Skriv din egen forretningsplan | Inklusivt eksempel

Brug Startup Consultings online kursus

Startup Consulting har også nok markedets eneste online kursus i at skrive ens forretningsplan. Kurset kommer med ekstra forretningsplanseksempler og guider dig hele vejen igennem, så du ender med din egen professionelle forretningsplan. Siden kurset er det eneste på markedet, gør det det også underligt nok til den mest populære.

Link til online kurset: Lær at skrive din egen forretningsplan

Få en erhvervskonsulent til at vurdere din forretningsplan helt gratis

Dit lokale (kommunale) udviklingscenter har en række erhvervskonsulenter siddende. De rådgiver de lokale iværksættere som dig med at klare sig på deres respektive markeder.

Hvis du skriver din forretningsplan selv, kan du sende den til din udviklingscenteret og få en erhvervskonsulent til at vurdere den. De kan dog ikke hjælpe dig med at skrive den, ej heller rette den eller vejlede dig i, hvordan du præcist skal skrive den.

De kommer dog til at vurdere, hvor stærk din forretningsplan er. De vil vejlede dig i, hvordan du bedst kan føre din plan ud i livet. De kan også sikkert hjælpe dig med at finde samarbejdspartnere og måske endda også dine første kunder. Så find deres e-mail eller telefonnummer og kontakt dem lige så snart du er færdig med din forretningsplan.

Find dit lokale erhvervscenter her: Liste over lokale erhvervscentre

Professionel hjælp til forretningsplan

Der er mange forskellige rådgivere og forretningsplansskribenter, du kan hyre til at skrive din forretningsplan. Hjælp til forretningsplan kan dermed findes mange steder.

Kvaliteten af forretningsplanerne varierer meget fra rådgiver til rådgiver. Lige præcis derfor skal du være kritisk, inden du hyrer nogen til at skrive din forretningsplan for dig og din virksomhed. Lige inden vi gennemgår listen over de rådgivere, du kan hyre, går vi lige igennem de spørgsmål, som du skal stille din potentielle forretningsplansskribent.

Find den rigtige rådgiver

Hvis du vælger den forkerte rådgiver, kan du ende med at have en forretningsplan på 2 sider og indeholder kun dine og din virksomheds kontaktoplysninger. Og selvfølgelig noget, du har betalt flere tusinde kroner for.

Det skal du helst undgå. Derfor skal du stille de rigtige spørgsmål.

En forretningsplan skal minimum indeholde følgende punkter:

 • Forside
 • Indholdsfortegnelse
 • Baggrundsoplysninger
 • Resumé
 • Personlige forhold
 • Produktet/ydelsen
 • Markedet og branchen (Markeds- og brancheanalyse)
 • Markedsføring og salg
 • Virksomhedens udvikling og vækst
 • Organisering af virksomheden
 • Budgetter
 • Finansiering/Behov fra banken/investoren/fonden

Stil disse spørgsmål

Spørg din potentielle skribent, hvad han kommer til at skrive om i din forretningsplan. Hvis forretningsplanen indeholder meget mindre end listen, er det ikke pengene værd. Uanset prisen.

Spørg om du får rådgivning med i prisen. At gå igennem spørgsmål omkring punkter i forretningsplanen, giver dig og din skribent mange gode muligheder for at du får noget sparring og rådgivning. Det kan betyde, at din forretningsplan bliver bedre, men også at du dermed kan drive din virksomhed endnu bedre.

Spørg om prisen. Det er meget vigtigt at du får den rigtige forretningsplan til den rigtige pris. Professionel hjælp til forretningsplan kan koste fra et par tusinde kroner til mange flere tusinde kroner. Hvis skribenten skriver mindre, burde prisen være mindre. Men det kan også handle meget om kvaliteten. Bedre kvalitet, højere pris. Det kan også være lidt dyrere, hvis du får rådgivning med i ydelsen, men det gavner også kun dig.

Ikke mindst skal du spørge om skribenten skriver det hele uden dig eller i samråd med dig og eventuelt din partner eller partnere. Hvis skribenten vil skrive det hele uden dig, kunne det sagtens lyde som noget godt. Men skribenten vil så kun skrive en begrænset forretningsplan, da det betyder, at vedkommende kun vil skrive, hvad han eller hun kan finde om dig og din virksomhed online. Det er ikke godt nok til en forretningsplan.

Stil spørgsmålene, så du undgår at blive snydt eller ender med at betale dyrt for en forretningsplan, der ikke er det værd. Hjælp til forretningsplan kan findes mange steder, men den rigtige hjælp finder du kun ved at stille spørgsmålene.

Hjælp til forretningsplan hos advokater

Hjælp til forretningsplan kan finde hos visse erhvervsadvokater. Forretningsplanerne er ofte gode, men nok også de dyreste, da advokaterne oftest tager timepriser. Disse timepriser kan løbe op på over 1.000 kr. i timen.

Hjælp til forretningsplan hos revisorer

Visse revisorer skriver også gerne forretningsplaner for deres kunder. Alt afhængigt af, hvor meget uddannelse revisoren har, kommer prisen til at variere meget. Det gør kvaliteten også. Så husk at stille dine spørgsmål, hvis du vil finde en revisor som hjælp til din forretningsplan.

Hjælp til forretningsplan hos bogholdere

Mange bogholdere skriver også gerne forretningsplaner. Det kan ofte være den billigste vej til hjælp til forretningsplan, men det er også ofte den løsning, der giver den ringeste udbytte. Enhver kan kalde sig for bogholder, da det ikke kræver en formel uddannelse. Mange bogholdere har kun kendskab til bogholderi og ikke til udarbejdelse af forretningsplaner. Derfor skal du huske at være meget kritisk og stille dine spørgsmål til dem, du snakker med.

Hjælp til forretningsplan hos forretningsplansrådgivere

De bedste til at skrive forretningsplaner er såkaldte forretningsplansrådgivere, der har uddannelsen og erfaringen indenfor forretningsplaner. En sådan rådgiver kan for eksempel være en, der er uddannet markedsføringsøkonom og har taget iværskætterilinjen. De bliver uddannet specifikt i at gå alle områder igennem i en virksomhed og har skrevet lange forretningsplaner til deres afsluttende eksamener.

En af de steder, hvor du kan finde lignende rådgiver er hos Startup Consulting.

Find hjælp til forretningsplan hos Startup Consulting

startup consulting logo ny 360x120

Startup Consulting kan hjælpe dig med din forretningsplan. Vi skriver forretningsplaner for vores kunder hver evig eneste dag og har uddannelsen til at kunne skrive den bedst mulige forretningsplan for dig og din virksomhed.

Og vi er ikke kun forretningsplansskribenter, men også rådgivere. Det betyder, at du for en fast pris får en forretningsplan og rådgivning til din virksomhed, som dermed kan trives bedre i fremtiden.

Kontakt os i dag og lad os starte processen med at skrive din forretningsplan!

Startup Consulting