Søger du hjælp til erhvervskonto-ansøgningen Sådan finder du hjælp

Søger du hjælp til erhvervskonto-ansøgningen? Sådan finder du hjælp

Hjælp til erhvervskonto-ansøgningen kan være svær at finde. Men hjælpen er til at finde. Der findes faktisk mange, der kan hjælpe dig. Nogle bedre end andre, som det er alle andre steder. Men her kan du finde ud af, hvordan du finder hjælp til erhvervskonto-ansøgningsprocessen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest
Print

En erhvervskonto er livsvigtig for en virksomhed. Også din. Det har været muligt engang at bruge ens egen private bankkonto til virksomheden, hvis man har en personlig virksomhed. Men det er blevet sværere nu, trods for at det ikke er ulovligt. Dem, der står i vejen, er virksomhedsejernes banker. De har ret til at afvise brugen af en privat konto til erhverv.

Men ikke nok med det, er det også blevet sværere at få etableret en erhvervskonto. Hvorfor det er blevet det, kan du læse lidt længere nede. Men sværhedsgraden har gjort, at mange iværksættere beslutter sig for at finde rådgivere, der kan hjælpe dem med deres erhvervskontoansøgninger. Siden du er her nu, er du sikkert en af dem.

Så lad os komme i gang med at finde ud af, hvordan du finder hjælp til erhvervskonto-søgningen. Men først, skal vi lige have lagt fast, hvorfor du kan have det så svært ved at få etableret den livsvigtige konto.

Relateret: Erhvervskonto | Ansøgningsguide for flygtninge

Hvorfor er det blevet så svært at få etableret en erhvervskonto?

hvad er et likviditetsbudget

Der findes to store grunde til, hvorfor det er blevet så svært her i 2021. To hændelser, der har gjort det unødigt svært for mange iværksætter. Skyldige som uskyldige.

1. Den opdaterede hvidvasklov

Bekendtgørelse af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme eller kort sagt: Hvidvaskloven. Den blev opdateret sidste år (2020), hvor der blev strammet op hårdt på mange områder. Især overvågningen af de danske virksomheders økonomi blev strammet godt til og hårdt. Rigtigt hårdt. Så hårdt at det blev svært at for nye iværksættere at få etableret en erhvervskonto i danske banker. Og for andre selvstændige, der havde kørt deres virksomheder i mange år og haft deres erhvervskonti i lige så lang tid, men nu bliver smidt ud af deres banker.

De tre vigtigste og største brancher, der blev pålagt til at holde øje med virksomhedernes økonomier, er advokater, revisorer og ikke mindst bankerne. Hvidvaskloven stiller nu store krav til de tre brancher på lige vilkår. Den største krav er, at de skal holde øje med om virksomhederne, der er deres kunder, udfører ulovlige aktiviteter. Heriblandt også hvidvask.

Og hvad betyder det så for dig, der har det svært ved at få etableret en erhvervskonto? Bankerne skal efterkomme højere krav fra det offentlige, så det større krav bliver nu også ført videre til dig; kunden. Du skal som kunde nu allerede fra starten af bevise, at du ikke har hensigt til at gøre noget ulovligt. Derfor det er er blevet så svært at få etableret en erhvervskonto. Også derfor mange iværksættere som dig er begyndt at lede efter professionel hjælp til erhvervskonto-ansøgninger

2. Coronapandemien

Og herefter kom der noget stort, som gjorde det ekstra svært for mange iværksættere: Pandemien.

Pandemien har vist, hvor skrøbeligt vores makroøkonomi er. Især i bestemte brancher. Den skrøbelighed har gjort bankerne ekstra forsigtige. For hvad gør det, hvis de accepterer imod kunder, hvis virksomheder bare vil gå under under næste krise?

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at få etableret en erhvervskonto hos de danske banker. Især for restauranter, butikker, hoteller og andre overnatningsmuligheder, rejsebureauer og alle andre brancher, der havde det sværest i pandemien. Dermed stiller bankerne nu hårdere krav overfor deres nye kunder, der nu skal stille op med alle nødvendige dokumenter som forretningsplaner og budgetter, som førhen måske ikke var lige så vigtige. Så længe man havde en god personlig økonomi, så var det nok til at man kunne få skaffet en erhvervskonto. Sådan er det ikke længere.

Hvor finder du hjælp til erhvervskonto-ansøgningen?

Som tidligere nævnt, kan du finde hjælp til din erhvervskonto-ansøgning mange steder. Så her får du en liste over dem, der kan hjælpe dig.

1. Revisorer

Revisorer er gode til at hjælpe deres egne kunder. Så hvis du har en revisor, kan du spørge vedkommende om hjælp til erhvervskonto-ansøgning.

De kan også hjælpe dig med at lave budgetter og i nogle tilfælde forretningsplaner, der begge er nødvendige i din erhvervskontoansøgning. Og med hensyn til selve ansøgningerne, kan vedkommende måske også hjælpe dig med at finde de rette banker.

2. Advokater

Der findes advokater, der gerne yder hjælp til erhvervskonto-ansøgninger. Måske også din egen advokat. En advokat stiller også gerne en midlertidig erhvervskonto til rådighed, men det koster en del ekstra for dig, hvis du bruger den løsning.

3. Bogholdere

En del bogholdere hjælper deres kunder med at finde erhvervskonti. Hvis du har en bogholder, i stedet for en revisor, kan du spørge vedkommende, om de kan hjælpe dig.

4. Specialister i hjælp til erhvervskonto-ansøgninger

Problemet med at finde en bank, der vil etablere en erhvervskonto, er blevet så stor, at der nu findes specielle rådgivere til den sag. Heriblandt Startup Consulting, der hjælper iværksættere dagligt med deres erhvervskontoansøgninger. Her kan du finde den bedste hjælp til erhvervskonto-ansøgningen. For specialister som Startup Consulting kender bankbranchen bedst og kan dermed rådgive dig bedst.

De ved, hvilke krav bankerne stiller til iværksættere som dig. Og de ved også, hvordan disse krav skal udfyldes. De er også dermed dem, der bedst kan vurdere dine chancer for succes.

Erhvervskontoansøgninger Forretningsplaner startup consulting startup magazine

Hvilken slags hjælp skal jeg vælge?

Der er to vigtigste ting, som kommer til at være afgørende for dit valg: Dig selv og dit budget.

Med dig selv, mener jeg, at du skal vælge en rådgiver, som du kan sætte din tillid til. Det skal være en, der har forståelse for din situation. Det skal være en, der vil gøre alt for at hjælpe dig, så du kan stole på vedkommende. Så tænk på dig selv og din egen følelse. Snak gerne med flere rådgivere, hvis du synes selv at det er en god idé. Find den helt rette, for du skal samarbejde med vedkommende de kommende uger.

Men det kommer også an på, hvad du har råd til. På listen er det tit bogholderne, der er de billigste, men også dem, efter egen erfaring, der har mindst succes med at hjælpe deres kunder med at etablere en erhvervskonto. Revisorerne og især advokaterne er de dyreste på listen, for de har de højeste uddannelser. Men her er succesraten ikke meget højere end bogholdernes, for jeg har personligt hjulpet mange iværksættere, der ikke fik tilstrækkeligt hjælp af deres revisorer eller advokater. Og til sidst har vi specialisterne som Startup Consulting, som ligger på en mellemhøj pris og den højeste succesrate. Prøv eventuelt at hente flere tilbud, så du kan danne det bedste overblik over priserne.

Hvad koster hjælp til erhvervskonto-ansøgning?

Det er meget forskelligt, hvad hjælp til erhvervskonto-ansøgningen koster. Og det kan komme an på forskellige forhold.

For eksempel skal du have hjælp til at skrive en professionel forretningsplan og til at lave din virksomheds budgetter? Og skal du have hjælp til at finde gode banker og til at sende ansøgninger? Og har du styr på alle dine egne og din virksomheds forhold, så forretningsplanen kan skrives hurtigt?

Hvis du har brug for hjælp til alle punkterne, bliver det dyrere for dig selv. Efter egen personlig erfaring koster en enkelt budget 3.000 kr. plus moms hos en revisor. Ca. det samme for en simpel forretningsplan. Og det bliver nemt dyrere hos en advokat. Så kommer timeprisen for at hjælpe til med selve ansøgningerne. Her er det meget forskelligt. Så hos revisorer og advokater, kan det nemt koste dig op til 10.000 kr. plus moms.

Hos Startup Consulting varierer priserne også. Selve hjælp til erhvervskonto-ansøgning koster fra 1.995,- plus moms. Til den pris får du en vurdering af din nuværende ansøgnings styrke, gode råd til forbedringer og bankmatching. Men hvis du skal have hjælp til at skrive en bedre forretningsplan, budgetter og andet, skal du betale mere end det. En forretningsplansrådgivning koster fra 2.995,- plus moms, men siden du skal have hjælp til erhvervskonto, bliver de to sammenlagt og vurderet efter, hvor meget arbejde vi forventer at skulle lave. Det kan være alt fra 3.200,- plus moms til 5.000,- plus moms alt afhængigt af dine behov.

Skal Startup Consulting yde dig hjælp til erhvervskonto-ansøgning?

startup consulting logo ny 360x120

Vi yder gerne dig hjælp til erhvervskonto-ansøgningen. Vi er specialister, der dagligt hjælper iværksættere som dig med at skaffe erhvervskonti.

Og ikke nok med at du får hjælp til ansøgningen, du får også rådgivning med i prisen. Det betyder, at du kan udvikle din virksomhed samtidigt med at du får hjælp til din erhvervskonto-ansøgning. Du får en sparringspartner til dine idéer, en, der er sammen med dig i din rejse, så du ikke føler dig alene, og ikke mindst én, der virkelig vil gerne have at du skal lykkes med at finde en erhvervskonto. 

Så prøv at tage en snak med os eller skriv en e-mail. Du kan også udfylde vores formular og indhente et tilbud, så får du et svar på, hvor meget det vil koste dig at modtage vores hjælp. Så find ud af om du skal have hjælp til erhvervskonto-ansøgningen hos os nu.

Startup Consulting