Kan man få en erhvervskonto hos COOP Bank

Coop Bank er en del af Coop, der har 1,9 mio. medlemmer. Coop Bank selv har ca. 150.000 bankkunder. 

Mange iværksættere har problemer med at skaffe erhvervskonti til deres virksomheder. Det er selvfølgelig beklageligt, da mange er nødt til at opgive deres drømme om at drive virksomhed ødelagt af en manglende erhvervskonto.

Mange søger en løsning i alle banker, de kan få fat i. Bank efter bank ansøger de om en erhvervskonto. Oftest uden løsning og med afvisninger. I sidste ende leder de efter en løsning et sted, som de normalt ikke ville lede.

Det fører så til spørgsmålet: Kan man få en erhvervskonto hos Coop Bank? Det finder du ud af længere nede i artiklen.

Relateret: Driv din virksomhed uden en dansk erhvervskonto

Hvad er Coop Bank?

coop_bank_roed_4f_cmyk

Coop Bank er en dansk bank, der er ejet af koncernen Coop A.M.B.A., der har Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’ Brugsen, Coop 365 og Irma under sig med over 1.000 banker rundt om i Danmark.

Coop er ejet af den 1,9 mio. medlemmer. Og alle disse medlemmer kan blive kunder hos banken. Og af disse har over 150.000 medlemmer valgt at blive kunder hos banken.

Banken har ca. 80 ansatte og omsatte for 118 mio. kr. i 2022 og ejer aktiver for over 1 mia. kr.

Banken blev etableret i 2013.

Kan man få en erhvervskonto hos Coop Bank?

Nej, desværre kan man ikke få en erhvervskonto hos Coop Bank. Banken servicerer kun private kunder, der kan blive til og er medlemmer hos Coop. Virksomheder kan ikke blive til medlemmer i koncernen, og dermed kan virksomheder ikke blive til kunder i banken.

Kan man så bruge en privat konto i banken til en enkeltmandvirksomhed?

Heller ikke, nej. Coop Bank tillader ikke brug af deres konti til enhver brug af erhvervsmæssig karakter.

Du kan derfor ikke bruge den private konto som din virksomheds erhvervskonto, selv hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, som du som du ved du sagtens kan have en privat konto til, som du bruger som erhvervskonto. Der er ikke mange, hvis overhovedet nogen, banker, der vil tillade det.

Du kan selvfølgelig gøre det, hvis det er det, du vil. Men lige så snart Coop Bank finder ud af, at du bruger din private konto hos dem til erhvervsmæssig brug, vil de lukke din konto med det samme. Det vil så betyde, at alle de penge, du har liggende inde på den konto, bliver frosset, indtil din virksomhed har skaffet en erhvervskonto.

Hvor skal jeg så finde min virksomheds erhvervskonto?

Der er mange andre steder, hvor du kan finde en erhvervskonto til din virksomhed. Men siden du er her, må du have prøvet mange banker og forskellige løsninger. Lige meget, hvor mange danske banker, du har sendt ansøgninger til og fået afslag hos, skal du vide, at du stadigvæk har en chance for at få en erhvervskonto.

Der er to overordnede løsninger, du kan søge:

Udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre

Der findes en løsning, hvor du kan få en udenlandsk erhvervskonto, der har danske kontonumre. Du kan derfor modtage almindelige bankoverførsler fra dine kunder, leverandører, samarbejdspartnere eller lignende.

Det er en god midlertidig løsning, indtil du kan finde en dansk bank, der vil åbne en erhvervskonto til din virksomhed. Eller så kan du selvfølgelig også bruge banken, så længe som du vil.

Fordele

  • Danske kontonumre
  • Hurtig betjening (1-4 uger), men afhænger meget af, hvor hurtig du er til at svare på bankens spørgsmål og skaffe de dokumenter, som banken har brug for
  • Startup Consulting er partner med banken, hvilket stort set sikrer dig en erhvervskonto, så længe du udfører tingene lovligt i din virksomhed
  • Du behøver ikke bo i Danmark (De fleste danske banker vil have, at ejeren af virksomheden skal bo i Danmark for at kunne få en erhvervskonto)
  • Banken er ligeglad med om du er dansk statsborger eller ej
  • Kan bruges som virksomhedens NemKonto

Ulemper

  • Ingen betalings-, leverandør- eller lønudbetalingsservice
  • Ingen app (På vej)
  • Ingen betalingskort (På vej og en midlertidig løsning kan findes andre steder)
  • Ingen straksoverførsel. Alle overførsler tager lige så lang tid som en udenlandsk overførsel

Skal du have vores hjælp til at skaffe en udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre til dig? Udfyld formularen nederst i artiklen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vores personlige hjælp koster 3.750 kr. inkl. moms. For pengene får du personlig betjening hele vejen igennem, fra ansøgningens begyndelse til du får erhvervskontoen.

Relateret: Udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre

Fortsætte med at søge danske banker

Der er mange fordele ved at have en erhvervskonto i en dansk bank. Stort set alle ulemperne ved den udenlandske bank med danske kontonumre er fordele ved at skaffe en dansk erhvervskonto.

De to største ulemper ved at søge danske banker er dog, at det kan tage ekstremt langt tid og at det er meget svært at få skaffet det.

Nogle gange tager det over et år (når man har fået ens første årsregnskab). Og det er ekstremt svært at overtale bankerne at etablere en erhvervskonto for ens virksomhed, da bankerne har ekstremt høje krav til deres potentielle kunder.

Startup Consulting kan selvfølgelig også hjælpe dig med at søge danske banker. Det koster 6.250 kr. pr. virksomhed/selskab. Til prisen får du en forretningsplan, driftsbudget, hjælp med indsamling af relevante dokumenter, afsendelse af ansøgninger og ikke mindst hjælp det efterfølgende proces med bankerne.

Startup Consulting kan dog ikke garantere et hurtigt resultat, andet end at vi bliver ved, indtil vi har fundet en løsning til dig.

Hvis du vil have hjælp med at skaffe en dansk erhvervkonto til din virksomhed, kan du udfylde vores formular lidt længere nede. Eller ring os på direkte på +45 93 94 66 50

Relateret: Erhvervskontoansøgninger

Få Startup Consulting til at hjælpe dig

startup consulting logo ny 360x120

Vi kan ikke hjælpe dig med at skaffe en erhvervskonto hos Coop Bank. Coop Bank tilbyder som du nu ved desværre ikke erhvervskonti.

Men vi kan hjælpe dig med at skaffe en erhvervskonto hos en dansk bank eller en udenlandsk erhvervskonto med danske kontonumre.

Anmod om at blive kontaktet

Vi ringer dig hurtigst muligt op!
Startup Consulting