erhvervskonto_flygtninge

Erhvervskonto | Ansøgningsguide for flygtninge

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest

Flygtninge, der er iværksættere og vil søge en erhvervskonto har det svært. Måske sværere end andre. Derfor har Finklusiv sat det som opgave at hjælpe iværksættere, der samtidigt også er flygtninge, med deres proces med ansøgning af en erhvervskonto.
Her får du en artikel, der vil hjælpe dig med at sende en god erhvervskontoansøgning.

Read the English version – Click here

En stor del af iværksætterne i Danmark erflygtninge, der kommer fra lande, hvor det at være selvstændig er kilde til stor stolthed. En af grundene til at de flygtninge bliver til iværksættere er, at de nogle gange har det svært ved at få et job, der svarer til deres erfaringer og kvalifikationer, så iværksætterstien bliver det bedste mulighed for dem. De får de bedste udsigter til at blive succesfulde, når de understøttes af et stærkt netværk samt en pålidelig revisor. Dette bekræftes af erfaringerne hos Finklusiv, hvor de specifikt støtter iværksættere, der har fået asyl i Danmark.

En af de uventede vanskeligheder for mange virksomhedsejere, der er flygtninge, er at åbne en erhvervskonto. Mange har fået negative svar fra deres bank, inden de henvendte sig til Finklusiv. Dette forklares ved, at banker opererer i et stærkt reguleret marked under tilsyn af Finanstilsynet. Dermed har de en række administrative forpligtelser at opfylde for at leve op til disse krav. På grund af dette er det ikke altid en bæredygtig beslutning for dem at åbne en ny forretningskonto. Bankerne vil også vurdere muligheden for at få nyt indtægt i deres beslutninger, når de har modtaget din ansøgning. For indvandrere, der ikke har et langvarigt forhold til deres bank, kan det være endnu vanskeligere at etablere en erhvervskonto. Og i tilfælde af flygtninge, tilføjer de korte opholdstilladelser endnu flere barrierer hos bankerne i forhold til en erhvervskonto.

Relateret: Kan du ikke få en erhvervskonto? Det her skal du gøre

Finklusiv hjælper flygtninge - Søg deres hjælp

Derfor har Finklusiv sat sig for at hjælpe og støtte seriøse iværksættere, der har fået asyl i Danmark, med fokus på ansøgninger af erhvervskonto. Med vores erfaringen som grundlag er her nogle råd, vi kan give potentielle virksomhedsejere. Især til flygtninge, for at maksimere deres chance for succes, når de ansøger om en etablering af en erhvervskonto.

Din ansøgning

Banken kommer til at kræve en del dokumenter fra dig for at kunne vurdere om din virksomhed er seriøs, levedygtig og om hvorvidt du er en pålidelig professionel virksomhedsejer.

Først og fremmest har du brug for en god revisor, der kan hjælpe dig med at klargøre de nødvendige dokumenter. Bankerne føler sig altid mere sikker med en ansøgning, når de kan se at de anmodede dokumenter er blevet klargjort af en kompetent revisor. En revisor vil også blive set som en del af dit støttenetværk, som vil være et vigtigt punkt at kigge på for bankerne. Vær grundig, når du leder efter anbefalinger, før du vælger en revisor, da det kan have forfærdelige konsekvenser for din virksomhed at have en dårlig revisor, især for dine relationer med Skattevæsenet. Det er en god idé at undersøge om den revisor, du overvejer, er medlem af en professionel brancheorganisation.

De dokumenter, som du skal skaffe for banken er:

  • Din forretningsplan, der er en forklaring af din virksomhed og en plan for dens operationer og udvikling. Startup Consulting kan hjælpe dig med den del. Hvis dine virksomhedspartnere, leverandører eller kunder er velkendte virksomheder, sørg for at nævne dem, da det viser, at din virksomhed er seriøs. Glem ikke at skrive en sektion, hvor du beskriver dig selv, dine tidligere erfaringer og/eller uddannelser og tidligere præstationer. Du er trods alt den, der kommer til at få tingene til at ske, så vis at du er den rette person, der kommer til at være succesfuld.
  • Dit driftsbudget for de næste 12 måneder med månedsoversigter. Du skal være i stand til at fremvise både et driftsbudget og et likviditetsbudget. De skal være realistiske. Lad være med at overvurdere dine salgsudsigter og undervurdere dine kommende udgifter, bare for at vise banken, at du kan opnå profit i virksomheden. Vær aldrig for optimistisk, vær altid realistisk i dine fremtidsudsigter.
  • Hvis du har en ny virksomhed, tilføj et etableringsbudget, som viser dine opstartsomkostninger. Det er vigtigt, at du viser, hvorfra du får pengene til din startup. Det kan være fra din egen opsparing eller f.eks. et lån fra dit eget private netværk. Lav skriftlige aftaler/kontrakter, endda uofficielle, hvis du har taget et lån for din virksomhed i dit private netværk eller har en forudgående aftale om finansiering hos private. Det vil hjælpe at klargøre det hele for banken, som vil være taknemmelig at modtage disse.
  • En oversigt over dine bankkonti, hvis du har brugt en personlig konto til at drive din virksomhed indtil videre. Du skal sikre at du ikke har blandet din personlige og virksomheds økonomi i én og samme konto. NB: Det er kun lovligt at bruge en personlig konto, hvis du har en personlig virksomhed (Enkeltmandsvirksomhed eller personlig ejet mindre virksomhed).

Du skal også anskaffe dine egne identifikationsdokumenter:

  • Pas eller andet identifikation med billede på.
  • Bopælsattest – for eksempel dit sygesikringskort.
  • Det er en god idé, at du viser at du er en del af samfundet på en eller anden måde, for eksempel hvis du er medlem af et netværk, forening eller endda bare en forældregruppe i din barns skole.
  • Personlige skatteopgørelser for de forrige 2 år og forskudsopgørelse af det aktuelle år

Mødet

Forbered dig godt før mødet med banken: Prøv at forestille dig alle de spørgsmål, som banken kan stille og undersøg de spørgsmål, som du ikke kan svare på lige nu. Brug en sparringspartner før mødet for eksempel din revisor, en anden virksomhedsejer i dit netværk, et medlem af dit personlige netværk, der er velrespekteret, eller os hos Finklusiv, til at brainstorme med omkring alle mulige spørgsmål eller indsigelse, som banken kan have med den information, du har skaffet som baggrund.

Vær altid ærlig: Hvis der dukker et spørgsmål, der fremtvinger et svar som du ikke er stolt over eller får dig til at føle ubehageligt, er det altid bedst at fortælle sandheden, da banken kan sagtens vise forståelse for situationen afhængigt af omstændighederne. Hvis du ikke kan svare på et spørgsmål, kan du altid være ærlig og sige at du vil undersøge det og vende tilbage på det på et senere tidspunkt. Du skader dit forhold med banken og gør dine chancer for at etablere en erhvervskonto ringere, hvis banken mistænker dig for at dække over sandheden.

Til allersidst, vær ikke (for) stresset! Hvis du er til personlig samtale i banken betyder det at ansøgningen, du har sendt dem digitalt, ser godt ud. Hvis det ikke var havde de ikke spildt deres egen tid og bedt dig om at snakke med dem personligt. Du skal ikke glemme at det ikke er en institution men en rigtig person, der har lavet en beslutning om at din virksomhed er værd at kigge på, som du skal holde møde med. Du er trods alt en iværksætter, der har valgt at tage ansvaret for dit eget liv og være din egen chef. Det er altid noget at være stolt over!

Kom du til Danmark som flygtning? | Kontakt Finklusiv

Finklusiv
Finklusiv hjælper flygtninge, der bor i Danmark, med ansøgninger om en erhvervskonto.
 
Det er svært at få etableret en erhvervskonto i Danmark. Det gør det svært at realisere ens iværksætterdrømme. Og endnu sværere,
hvis man bor i Danmark som flygtning. Derfor hjælper Finklusiv
flygtninge, der bor i Danmark, med at realisere deres drømme ved at
støtte dem i processen i at få etableret en erhvervskonto sammen med
deres bankpartner, Andelskassen Oikos.
 
Finklusiv har stor erfaring i finansiel inklusion, mikroøkonomi og gør
et fantastisk arbejde i disse områder. Flygtninge, der vil søge
erhvervskonto, bliver fra Startup Consulting henvist videre til
Finklusiv.
Startup Consulting