Bøger for iværksættere | Læs disse bøger før du starter op

bøger_for_iværksætter

En af de bedste måder at lære på, som iværksættere kan tage til sig, er at læse relevante bøger. Iværksætteri og virksomhedsdrift er et kæmpe område med mange delkategorier. Det generelle udvalg er blot et lille bevis for det. Jeg prøver at snævre udvalget lidt for dig og giver dig nogle af de bedste bøger for iværksættere i nogle få kategorier.

At starte en virksomhed og drive den, kan kræve at du skal lære meget. Hvis du da ikke har råd til at outsource de fleste arbejdsopgaver, som de allerfleste iværksættere. For at give din virksomhed den bedste chance for at overleve, er du selv nødt til at forbedre dig selv på områder, som du ikke har viden i eller ikke er særlig god til.

Webinarer, online kurser, almindelig kurser, e-bøger, osv. Der er mange måder at lære noget nyt på. En af metoderne er at læse bøger rettet til iværksættere, hvis man vil blive en bedre virksomhedsleder. Hvis du leder efter bøger, der er henvendt til iværksættere, har du fundet listen, der hjælper dig med det.

Forvent en del bøger på engelsk, bøger for iværksættere er svære at finde på dansk. I hvert fald mange af dem.

Læs også: Iværksætter | Gratis hjælp og ressourcer til iværksætteren

Bøger for iværksættere | Kategorier

Start med dig selv | Personlig udvikling

Jeg synes, at det altid er bedst at starte med sig selv. For hvis man ikke tager vare på sig selv først, er det svært at tage vare på andre, også ens virksomhed. Her får du 10 bøger, som jeg mener alle iværksættere skal læse, før og efter de har startet deres virksomheder.

Læs også: Drømmer du om egen virksomhed, men kommer aldrig i gang? | Start med dig selv!

  1. Awaken the Giant Within af Tony Robbins (Engelsk. Den danske version er udsolgt alle steder. Du kan evt. finde den i din lokale bibliotek)
  2. Ubegrænset kraft af Tony Robbins
  3. See You at the Top af Zig Ziglar (Engelsk. Desværre aldrig oversat til dansk)  (Ignorer de sidste kapitler, hvor forfatteren kommer med sine meninger om samfundforhold, i det hele taget mange af hans egne meninger i løbet af bogen. Den er gammel og han kommer nogle gange med meninger, der passede til den tid, men ikke passer til denne.)
  4. Vind venner, fremgang og indflydelse af Dale Carnegie
  5. You are a Badass af Jen Sincero (Engelsk)
  6. You are a Badass Everyday af Jen Sincero (Engelsk)
  7. Badass Habits af Jen Sincero (Engelsk)
  8. Gode Vaner af Stephen R. Cove
  9. Tænk og bliv rig! af Napoleon Hill
  10. Vær positiv, liv lykkeligt af Norman Vincent Peale

Personlig branding

Tit kan iværksættere booste deres virksomhedens salgstal ved at forbedre deres egne personlige image. Bøger om personlig branding hjælper dig netop med at gøre det.

Opstart af virksomhed

Hvis du først er ved at starte en virksomhed op, er der også selvfølgelig hjælp at hente i bøger. Nogle bøger for iværksættere, eller for dem, der vil være det, er mere filosofiske end andre. Nogle giver dig klarere og bedre instrukser. Finde de bøger, som passer bedst til din situation.

Læs også: Opstart af virksomhed i 10 trin

Virksomhedsstrategi

Ifølge min egen mening læser iværksættere ikke nok bøger om virksomhedsstrategi eller lærer om emnet generelt. Begå ikke samme fejl, så du kan få din virksomhed til at trives. Disse bøger vil hjælpe dig med at lægge strategier, der vil omdanne dig til en succesfuld iværksætter

Bøger om store iværksættere, som du kan lære af

Nogle gange kommer inspirationen og motivationen af at læse om andre store iværksættere, der satte gang i store ting. Bøger om store iværksættere kan selv i sig selv sætte dig i gang med at starte din egen virksomhed. De kan også hjælpe dig i hårde tider, for de har de selv oplevet, som du vil kunne læse om.

Facebook kommentarer
Forretningsplaner | Opstart af virksomhed | Erhvervskontoansøgninger | Personlig Coaching | Startup Consulting