bøger for iværksættere

37 bøger for iværksættere | Læs disse bøger

En af de bedste måder at lære på, som iværksættere kan tage til sig, er at læse relevante bøger. Iværksætteri og virksomhedsdrift er et kæmpe område med mange delkategorier. Det generelle udvalg er blot et lille bevis for det. Jeg prøver at snævre udvalget lidt for dig og giver dig nogle af de bedste bøger for iværksættere i nogle få kategorier.

At starte en virksomhed og drive den, kan kræve at du skal lære meget. Hvis du da ikke har råd til at outsource de fleste arbejdsopgaver, som de allerfleste virksomhedsejere. For at give din virksomhed den bedste chance for at overleve, er du selv nødt til at forbedre dig selv på områder, som du ikke har viden i eller ikke er særlig god til.

Webinarer, online kurser, almindelig kurser, e-bøger, osv. Der er mange måder at lære noget nyt på. En af metoderne er at læse bøger rettet til iværksættere, hvis man vil blive en bedre virksomhedsleder. Hvis du leder efter bøger, der er henvendt til iværksættere, har du fundet listen, der hjælper dig med det.

Forvent en del læsestof på engelsk, for de gode er svære at finde på dansk. I hvert fald mange af dem.

Læs også: Iværksætter | Gratis hjælp og ressourcer til iværksætteren

Bøger for iværksættere | Kategorier

Start med dig selv | Personlig udvikling

Jeg synes, at det altid er bedst at starte med sig selv. For hvis man ikke tager vare på sig selv først, er det svært at tage vare på andre, også ens virksomhed. Her får du 10 bøger, som jeg mener alle virksomhedsejere skal læse, før og efter de har startet deres virksomheder.

Læs også: Drømmer du om egen virksomhed, men kommer aldrig i gang? | Start med dig selv!

 1. Awaken the Giant Within af Tony Robbins (Engelsk. Den danske version er udsolgt alle steder. Du kan evt. finde den i din lokale bibliotek)
 2. Ubegrænset kraft af Tony Robbins
 3. See You at the Top af Zig Ziglar (Engelsk. Desværre aldrig oversat til dansk)  (Ignorer de sidste kapitler, hvor forfatteren kommer med sine meninger om samfundforhold, i det hele taget mange af hans egne meninger i løbet af bogen. Den er gammel og han kommer nogle gange med meninger, der passede til den tid, men ikke passer til denne.)
 4. Vind venner, fremgang og indflydelse af Dale Carnegie
 5. You are a Badass af Jen Sincero (Engelsk)
 6. You are a Badass Everyday af Jen Sincero (Engelsk)
 7. Badass Habits af Jen Sincero (Engelsk)
 8. Gode Vaner af Stephen R. Cove
 9. Tænk og bliv rig! af Napoleon Hill
 10. Vær positiv, liv lykkeligt af Norman Vincent Peale

Personlig branding

Tit kan iværksættere booste deres virksomhedens salgstal ved at forbedre deres egne personlige image. Bøger om personlig branding hjælper dig netop med at gøre det.

 1. Reinventing You – Define Your Brand, Imagine Your Future af Dorie Clark (Engelsk)
 2. The Brand Mapping Strategy af Karen Leland (Engelsk)
 3. Personal Branding for Dummies af Susan Chritton (Engelsk)
 4. Branding Pays – The Five-Step System to Reinvent Your Personal Brand af Karen Kang (Engelsk)
 5. Branding Yourself- How to Use Social Media to Invent or Reinvent Yourself af Erik Deckers og Kyle Lacy (Engelsk)
 6. Crushing It – How Great Entrepreneurs Build Their Business and Influnce – And How You can, Too af Gary Vaynerchuk (Engelsk)

Opstart af virksomhed

Hvis du først er ved at starte en virksomhed op, er disse noget for dig. Nogle bøger  er mere filosofiske end andre. Nogle giver dig klarere og bedre instrukser. Finde de bøger, som passer bedst til din situation.

Læs også: Opstart af virksomhed i 10 trin

Virksomhedsstrategi

Ifølge min egen mening læser iværksættere ikke nok om virksomhedsstrategi eller lærer om emnet generelt. Begå ikke samme fejl, så du kan få din virksomhed til at trives. Disse bøger vil hjælpe dig med at lægge strategier, der vil omdanne dig til en succesfuld iværksætter

Bøger om store iværksættere, som du kan lære af

Nogle gange kommer inspirationen og motivationen af at læse om andre store iværksættere, der satte gang i store ting. Bøger om store iværksættere kan i sig selv sætte dig i gang med at starte din egen virksomhed. De kan også hjælpe dig i hårde tider, for de har de selv oplevet, som du vil kunne læse om.

Startup Consulting