Skab forbedringer på arbejdspladsen med erhvervspsykologer

Skab forbedringer på arbejdspladsen med erhvervspsykologer

Denne artikel er sponsoreret.

Er du ansvarlig for den daglige ledelse på din arbejdsplads? Måske du har overvejet, hvordan du bedst kan støtte dine medarbejdere og kolleger i deres udvikling og lytte til deres behov. Noget af det, der her kan vise sig at have rigtig god effekt, er en erhvervspsykolog. Det er måske ikke din første indskydelse, når du tænker medarbejderpleje og godt arbejdsmiljø, men det er vigtigt at huske på, at en psykolog kan give dig redskaber, som kan hjælpe dig i din hverdag.

Psykologydelser til erhverv dækker over mange forskellige ting. En af dem er for eksempel coaching, hvor du kan udvikle dine egne evner og blive en dygtigere og bedre leder. Du har garanteret allerede en hel del værktøjer, du trækker på, når du står i udfordrende situationer. Men nogle gange kan det også være, du føler, du er kørt lidt fast og ikke helt ved, hvordan du skal komme videre, eller hvordan noget kunne være blevet tacklet på en anderledes måde.

Relateret: Start med dig selv!

Bliv klogere på din egen karriere

Vil du gerne lave noget mere eller noget andet med din karriere? Hvis du er glad for den arbejdsplads, du er på lige nu, er det et godt udgangspunkt, men det kan også være, du higer efter nye udfordringer. Til gengæld kan det være svært at kaste sig ud i det uden helt at vide, hvor du egentlig selv står. Her kan det betale sig at få karriererådgivning for at komme til bunds i, hvad det er, du gerne vil fremadrettet.

Mange gange er man slet ikke klar over, hvor man egentlig står, før man får hjælp til at sætte ord på tingene. Det kan være, du har brug for at få kortlagt dine kompetencer og blive klar over, hvordan du gerne vil udvikle dig. Det er meget lettere at håndtere, hvis du er klar over dine egne styrker og begrænsninger, og det er noget af det, du kan få hjælp til at blive bedre til at genkende ved dig selv. Det kan også handle om, hvordan du kommunikerer eller agerer i professionelle sammenhænge.

Kurser for medarbejderne

En erhvervspsykolog behøver ikke kun at holde en-til-en samtaler. Det kan også være, du tænker, at I på arbejdspladsen ville have gavn af forskellige former for kurser, der kan styrke jer som team. Der er en bred vifte af forskellige kurser, og derfor kan det godt betale sig at kigge lidt nærmere på, hvad der passer bedst ind i medarbejdernes hverdag.

Måske er der flere medarbejdere, der har givet udtryk for, at der til tider opstår stressede situationer i løbet af arbejdsdagen, eller at der generelt kan være lidt for meget pres på. Så kan stresskurser være en god løsning. Selvfølgelig kan en del af håndteringen handle om, at der skal ændres i nogle arbejdsrutiner. Men det kan også være en stor hjælp, hvis de enkelte medarbejdere hver især føler, de får nogle nye værktøjer at arbejde med, som kan styrke dem i deres hverdag og gøre det nemmere at håndtere svære situationer.

Startup Consulting